Derneğimiz Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sosyal Tesislerinde yapıldı.

21.08.2020
Derneğimiz Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sosyal Tesislerinde yapıldı.

Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı'nı 20.08.2020 tarihinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  Sosyal Tesisleri’nde çok değerli bitkisel yağ üreticilerimizin yoğun katılımıyla gerçekleştirdik.

Başkanımız Sayın Tahir Büyükhelvacıgil’in başkanlığında, pandemi kurallarına uygun önlemlerle gerçekleştirdiğimiz toplantımızda derneğimizin son dönemde gerçekleştirdiği faaliyetler, sektörel sorunların giderilmesi konusunda kamu ve bakanlıklar nezdinde yapılan görüşmeler ve derneğin temsil edildiği toplantılar hakkında üyelerimiz bilgilendirildi.

Hasat dönemindeki gelişmeler, pandeminin üretime etkisi, sektörel durum analizi, iç ve dış piyasalardaki son gelişmeler, ekonomide gelecek öngörüleri, beklentiler, sektörümüzün sorunları, tağşiş, ‘Geri Kazanım Katılım Payı’ (GEKAP) ile ilgili TBMM ve Bakanlıklarla yaptığımız görüşmeler ve bu konuda atılacak adımlar ile, önümüzdeki dönemde sektörel olarak yaşanabilecek gelişmelerin de değerlendirildiği toplantıda, değerli üyelerimiz de gündem konularına dair görüşlerini aktardı.

 

Bilgi Notu

Ülkemiz, sıvı yağ üretimi için gerekli olan yağlı tohum ve türevlerinde ham madde bakımından yüzde 75’in üstünde dışa bağımlıdır.

Derneğimiz, toplantılarını sadece yönetim kurulu toplantıları ile sınırlamayıp, bölge toplantılarına da yer vererek, bölge sanayicilerimizin sorunlarını paylaşma ve çözüm bulma açısından gerekli iletişim ortamını sağlamıştır.

Web Sayfası Sponsorları